Mölkky ja Petankki
Mölkky:
Mölkky on supersuosittu Suomalainen laji, jossa pyritään saamaan täsmälleen tietty määrä pisteitä, heittämällä puisella mölkyllä numeroituja keiloja. Jos vain yksi keila kaatuu, tulee pelaajalle se pistemäärä mikä numero kaatuneessa keilassa on. Mikäli kaatuu useampi keila, tulee pelaajalle pisteiksi kaatuneiden keilojen lukumäärä. Alussa keilat asetetaan tiiviiksi ryhmäksi 3–4 metrin päähän heittäjästä. Kun keilat kaatuvat, nostetaan ne aina siihen kohtaan, johon ne ovat päätyneet.
Mölkky sopii kaikille pelaajille vauvasta vaariin. Täältä sisäpelikeskus PadelMarinasta löytyy kivituhkakenttä kooltaan 12*8 m, jossa voi pelata niin ammattitason, kuin harraste- ja hauskanpitotason mölkkyä kesät talvet.
Lajina mölkky sopii loistavasti illanviettoon ja hauskanpitoon. Hallissa on myös kahvila, josta saa juotavaa ja pientä purtavaa intensiivisten mölkky pelien ääreen.
Hinta: 10 €/tunti (1/2 kenttä), 20 €/tunti (koko kenttä)
Varaa kenttä asiakaspalvelustamme 046 850 3800 tai info@padelmarina.fi
Mölkky säännöt
Mikäli pelaa mölkkyä ainoastaan hauskanpito mielessä, on se oikeastaan täysin sama millä säännöillä pelaa kunhan lajin parissa on hauskaa, mutta jos haluaa alkaa harrastamaan mölkkyä, kannattaa nämä säännöt pitää mielessä. Nämä ovat viralliset mölkyn säännöt.
Pelivalmistelut:
Heittojärjestys arvotaan. Numeroidut keilat asetetaan tiiviiksi ryhmäksi kuvanmukaiseen järjestykseen. Mölkkaari eli heittolinja asetetaan 3-4 metrin päähän keiloista.
Pelin kulku:
Pelin aloitus: Ensimmäinen pelaaja heittää heittokapulan keilamuodostelmaa kohti ja yrittää kaataa keiloja. heittokapula heitetään aina alakautta.
Kaatunut keila: Keilaa ei lasketa kaatuneeksi jos se nojaa toista keilaa tai heittokapulaa vasten. Heiton jälkeen keilat nostetaan takaisin pystyyn siihen paikkaan, mihin ne ovat heiton tuloksenapäätyneet.
Pisteiden lasku: Jos yksi keila kaatuu, pisteet = keilaan kirjoitettu numero. Jos useampi kuin yksi keila kaatuu, pisteet = kaatuneiden keilojen lukumäärä.
Pelin loppu: Jos pelaaja jää ilman tulosta kolmella peräkkäisellä heittokierroksella, hän putoaa pelistä ja toimii pisteiden kirjurina. Peli päättyy, kun yksi pelaajista saa kerättyä tasan 50 pistettä. Jos pelaaja saa yli 50 pistettä, hänen pistemääränsä lasketaan 25 pisteeseen.
Petanque eli petankki
Petanque eli näin suomalaisittain petankki on Ranskassa keksitty kuulapeli, jossa kaksi joukkuetta heittelee metallikuulia mahdollisimman lähelle maahan heitettyä maalipalloa. Petankki on hauskaa ajanvietettä varsinkin hyvällä porukalla. Sisäpelikeskuksessamme on upea mahdollisuus pelata petankkia talvellakin.
Petanque säännöt:
Petankki on hauskaa ajanvietettä, mutta sitäkin voi pelata erittäinkin tosissaan. Mikäli petankkia haluaa tosissaan pelata on tietenkin tunnettava lajin säännöt.
Pelikenttä:
Petankkia voidaan pelata millaisessa tahansa maastossa. Jos pelialue päätetään rajata, sen tulee olla kansallisen mestaruusluokan kilpailuissa ja kansainvälisissä kilpailuissa vähintään 4 metriä leveä ja 15 metriä pitkä. Muissa kilpailuissa kentän vähimmäismitat ovat 3×12 metriä. Kentässä voi olla reunaesteet.
Kuulat:
Kansainvälisen petankkiliiton hyväksymät kuulat ovat metallisia, halkaisijaltaan 70,5–80 millimetriä, ja painoltaan 650–800 grammaa. Alle 11-vuotiaiden kilpailuissa voidaan käyttää pienempiä kuulia. Kuuliin saa tehdä kaiverruksia, mutta niitä ei saa muokata niin, että niiden ominaisuudet muuttuvat.
Pelin kulku
Pelin aluksi toinen joukkue heittää pelialueelle maalipallon. Maalipallo on halkaisijaltaan 30 millimetriä eli pienempi kuin kuulat. Se täytyy heittää aikuisten kilpailussa 6–10 metrin päähän heittoympyrästä, josta pelaajat heittävät kuulansa.
Pelaajat heittävät heittoympyrän sisältä yksitellen kuulansa pelialueelle. Heittovuoro on aina sillä joukkueella, joka on häviöllä, eli jonka lähin kuula on maalipallosta kauempana kuin vastajoukkueen lähin kuula. Sitten kun tämä joukkue on heittänyt kaikki kuulansa, toinen joukkue saa heittää loput kuulansa.
Pisteet saa se joukkueista, jonka lähin kuula on lähimpänä maalipalloa. Se saa niin monta pistettä kuin sen kuulia on lähempänä maalipalloa kuin vastustajan lähin kuula. Jos siis esimerkiksi kuulien järjestys maalipallosta lukien on A–A–B… saa joukkue A erästä kaksi pistettä. Vain pelialueen sisälle jääneet kuulat otetaan huomioon.
Peli pelataan normaalisti 13 pisteeseen, joskus 11 pisteeseen. Pelissä voi myös olla aikarajoite.